Strandbu

Project description

På Sandøya stod et gammelt naust, herjet av vær og vind. Det falleferdige lille huset var utgangspunktet for Prosjekt Strandbua. Familien med tilknytning til øya hadde et ønske om å gjenreise bygget, men med utvidet bruk. Resultatet ble Strandbua, bygget av femten arkitektstudenter i løpet av en to ukers workshop i juni 2014. Sandøya, med sin flotte sandstrand og fine turmuligheter, ligger en kort båttur utenfor Bessaker på Fosen. Et av målene med prosjektet var å gjøre øya mer tilgjengelig for allmenheten ved å invitere til å komme i land, bruke strandsonen og utforske området.

Utgangspunktet for designet var at bygget fortsatt skulle ha formspråket til et naust. For å utnytte det knapt 25 kvadratmeter store rommet var det viktig å bevare mest mulig av den frie takhøyden. Derfor ble det valgt å bruke en åskonstruksjon for taket, der takåsene kun hviler på de to gavlveggene. Utformingen av disse ble dermed essensielle for hele konstruksjonen, da de både bærer taket og stiver av bygget. Plattingen føyer seg inn i terrenget, trapper seg ned og danner selve ankomsten til Strandbua. I front krager bygget ut mot sjøen, noe som skaper et skjermet rom der man kan sitte i fred og ro under tak og nyte utsikten mot vindmøllene.

More info / Contact

Runa Sandø / runasando@gmail.com

Fact box

Studenter:

Runa Dahler Sandø, Kristin Solhaug Næss, Frøydis Hegnar, Michelle Lilleby Johansson, Christopher
Wilkens

Sted:
Sandøya, Bessaker

Byggherre:
Familien Sandø

Veiledere:
Studio:Beta

Images

Strandbu_web7Strandbu_web6Strandbu_web5Strandbu_web1140613 strandbua